طراحی-لوگو

طراحی لوگو

شبیه به یک نمودار درختی هر چه ادامه می دهید گسترده تر میشود در رأس این نمودار اسم برند وجود دارد.در مرحله دوم هم سیلاب به صورت جداگانه نوشته می شود.حال در مرحله سوم هر سیلاب را آنالیز می کنیم و یا مفاهیم مرتبط با آن ها را یادداشت کرد.حال بین گروه ها به دنبال رابطه معنایی و یا تصویری می گردیم و یک فرمول ایجاد می کنیم.سپس طبق فرمول های بدست آمده اتود زده و ایده پردازی می کنیم.مشاهده می کنید که در نهایت طرحی کاملا اختصاصی برای مجموعه طراحی شده در عین استفاده از نوشتار،حروف از مفاهیم و تصاویر به کار گرفته شده.

استفاده از آنالیز برداری به طراحی شما انسجام و مفاهیم گوناگون می بخشد.

ترکیب کاملا اختصاصی که نسبت به برند مربوط تشکیل می شود بیشتر در طراحی های لوگوی شرکتی که اهمیت مفاهیم بسیار زیاد است استفاده می شود.همچنین لوگو هولدینگ ها زیرا دارای چندین زیر مجموعه هستند و لوگوی کلی می بایست معرف تمام مجموعه باشد.الزاما نیازی به شلوغ شدن لوگو نیست فقط کافیست که فرمول مناسب و درست را از آنالیز برداری استخراج و سپس کاملا ماهرانه آن را به تصویر کشید تا مشابه آن نه دیده شده باشد و نه به کار شخص دیگری بیاید.

لوگوی تخصصی در معنای لغوی یعنی مختص آن مجموعه باشد ولی از نظر من لوگوی تخصصی یعنی لوگو طوری مینیمال طراحی شده باشد که مناسب هیچ مجموعه دیگری نباشد و شرکت ها را وسوسه کند برای داشتن همچین لوگوی منحصر به فردی.

متاسفانه امروزه سادگی را به معنای مینیمال می شناسند در صورتی که کاملا باور اشتباهی است. لوگوی مینیمال و لوگوی ساده دو دنیای متفاوت دارند.

مینیمال:

(مفهومی)نمایش مفاهیم یک برند(با توجه به خدمات محصولات اقلیم- اشل بزرگی و کوچکی مجموعه-حروف و یا اسم برند)

ساده:

صرفا خلوت بودن لوگو

با همین توضیح واژه ای در میابیم که صرفا لوگو های ساده مینیمال نیستند.و یا برعکس همه ی لوگوهای مینیمال هم ساده نیستند.

توصیه من به طراحان و کارفرماهای عزیز انتظار شما از لوگو باید مشخص باشد.با چند سوال ساده باید متوجه شویم که مخاطب چه لوگویی را می پسندد زیرا با این روش می توانید در زمان کمتر به نتیجه مد نظر برسید و در صورتی که مخاطب علاقه دارد که ایده شما را در همه سبک و سیاق های طراحی برندش ببیند.قطعا باید زمان بیشتری اختصاص دهید و کانسپت های مختلف از کار بگیرید مسلما هزینه طراحی رو هم ارتقا دهید.

زیرا دریافت دستمزد طراحی متناسب با زمان و تجربه ارتباط مستقیم در حس و حال طراح روی کار دارد و بر اساس هزینه ای که دریافت میکنید بهترین را ارائه دهید.(البته به هیچ وجه در این مقاله وارد مبحث قیمت دهی و یا هزینه نمی شویم.)

راهنمای بعدی من برای اتود زنی روش زیر می باشد:
بعد از آماده سازی آنالیز برداری:

لوگوهای مرتبط با این کسب و کار را بررسی کنید:سپس تکنیک لوگو را انتخاب کرده و با ابزار مناسب هر تکنیک شروع به اتود زنی کنید.

در نهایت در اجرای سیستمی می توانید از تکنیک های اجرای مختلف نیز کمک بگیرید تا اجرای تمیز و منحصر به فرد داشته باشید.

یکی از روش های دیگر انتقال مفاهیم استفاده از رنگ های متناسب است.

بین کسب و کارها و روان شناسی رنگ می توان رابطه مفهومی پیدا و از آن در راستای ارتقا لوگو استفاده کرد.

لیکن این مبحث این به این معنا نیست که محدودیت در انتخاب رنگ وجود دارد.زیرا رنگ و طرح کاملا سلیقه ای است و در نهایت باید مورد تأیید کارفرما باشد.

به لوگو مانند یک پکیج نگاه می کنیم که عناصر- نوشته- رنگ- اجرا هر کدام بخشی از مسئولیت های لوگو را که(نمایش کوتاهی از کسب و کار)را به عهده دارد ایفا می کنند.و اجزا هر یک به نوعی به انتقال مفاهیم کمک می کنند.

در اوایل کار طراحی به دلیل شناخت کم رنگ می توان از سایت هایی که طیف رنگی پیشنهاد می کنند استفاده کرد و یا از سایت های هوش مصنوعی با ارائه موضوع کسب و کار و نوع لوگو می توانید پالت رنگ مناسب استخراج کرده و به کار بگیرید.

برای انتخاب رنگ چند روش وجود دارد:

1-رنگ متناسب با روان شناسی کسب و کار مربوطه
2-رنگ استخراج شده از سایت های گرافیکی پالت رنگ
3-دستیابی به ترکیب رنگ مناسب کتاب های هارمونی رنگ
4-سلیقه شخصی کار فرما و رنگ پیش فرض

البته که در همه موارد بالا می توان به طیف رنگی عالی دست یافت و هیچ کدام از این روش ها بلا استفاده یا نامناسب نیست.

در اکثر موارد طراحان ترجیح می دهند که سلیقه کارفرما را نقد کرده و الزاما با آن مخالفت کنند تا کار مفهومی تر و اصولی تری تحویل دهند.قابل توجه ایشان باید بگوییم در هر روش می توان اصولی رفتار کرد و کار حرفه ای به نمایش گذاشت و در صورتی که کارفرما کار ضعیف درخواست می کند شما قادر به مقابله نیستید مگر عقد قرارداد که خیلی حرفه ای نیست. کار مخاطب را انجام داده و تحویل دهید ولی در صورتی که کار انجام شده باب تخصص و دانش شما از طراحی نیست در معرض طراحی قرار ندهید.

به هر حال گرافیت هنری است که با صنعت و تجارت آمیخته شده و قرار نیست سفارش دهنده را نادیده بگیریم.

زیرا ارتباط رضایتمنذی کارفرما با لوگوی ایشان خیلی مهمتر از رضایت ما از نمونه کارمان است.زیرا یکی از مهمترین که به کارفرما انگیزه برای برند سازی و حرفه ای تر شدن می دهد داشتن لوگویی است که باب سلیقه و مورد پسندشون باشد.

بررسی مبحث لوگو و برند سازی:

گاها به اشتباه برداشت می شود که لوگو همان برند سازی است در صورتی که لوگو یک قدم کوچک و بنیادی در برندسازی محسوب می شود.

قطعا می دانید که برندسازی به مجموعه ای از فعالیت ها و فرآیند اطلاق می شود که معرف لوگو و یا کسب و کار شما هستند.به طور واضح تر لوگو یک شکل و برند یک حجم است.

داشتن لوگو برای برندسازی ضروری است.البته این به این معنا نیست که حتما باید اسم خاصی برای کسب و کارتون انتخاب کنید.نام تجاری شما می تواند نام شخصی شما یا نام خانوادگی شما و یا هرچیز دیگری باشد.لوگو صرفا جنبه بصری نام تجاری شماست که کمک کننده جذب، شناخت، ثبت در ذهن مخاطب می شود.

برخی از آیتم های سازمانی برای برند سازی:

لوگوی اختصاصی

پترن اختصاصی

داشتن شبکه اجتماعی و وب سایت با تم سازمانی

رنگ سازمانی

پست اداری اختصاصی

لوگوموشن اختصاصی

شماره تماس حرفه ای

پک تبلیغاتی حرفه ای

تبلیغات حرفه ای محیطی

تبیلغات حرفه ای مجازی

تبلیغات حرفه ای رسانه ای

حضور مستمر در فضاهای مرتبط

پرزنتوری موفق

ارائه خدمات و یا محصول ممتاز


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهفروشگاهحساب کاربری
جستجو کردن